+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

A forrasztófű, avagy a méltán híres fekete nadálytő

Forrasztófű, sarkosfű, összeplántálófű… a népnyelv számtalan leleményes névvel illeti, ezt az igazán nagy múltra visszatekintő gyógynövényt. Már az ókori csatákban is használták főzeteit csonttörések és sebek kezelésére.

A Fekete nadálytő (Symphytum officinalis) a borágófélék családjába tartozó, hazánkban is honos lágyszárú, évelő növény.

Az első tudományos értékű feljegyzés Kr.u. 50-ből származik, Dioszkoridész „Materia Medica” című művében értekezik a növény jótékony hatásairól, ebben már a Symphytum elnevezést is használja, amely a görög symphyo = összenöveszt szóból ered. Gyógyhatása a benne található hatóanyagoknak köszönhető, melyek jelentős mennyiségben, a gyökérben koncentrálódnak. Ezt tekintjük gyógyszerkönyvi értelemben drognak, vagyis a növény gyógyászati célból legértékesebb részének.

Jellemző hatóanyagai a(z):

allantoin, szimfitin (pirrolizidin alkaloid), echimidin, likopszamin, acetil-likopszamin, triterpén szaponinok, nyálka, inulin, rozmaringsav, litoszpermsav és cserzőanyagok. Tartalmaz továbbá vitaminokat: A, C és B12-t, valamint ásványi anyagokat pl.: kalciumot, káliumot és foszfort.

Allantoin tartalmának köszönhetően fájdalomcsillapító, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatású.

Fokozza a sejtek regenerációját, hozzájárulva a törött csontok gyorsabb összeforradásához. Elősegíti a véraláfutások felszívódását, valamint a zúzódások, rándulások, ínhüvely-, visszér és aranyérgyulladások gyógyulását. Kopásos eredetű ízületi gyulladás esetén is kiváló fájdalomcsillapító.

Számos vizsgálat igazolta a külsőlegesen alkalmazott készítmények (pl.: krémek, tinktúrák) hatásosságát és biztonságosságát, ezért körültekintő alkalmazás mellett, a bőrön keresztül felszívódó alkaloidok mennyisége elhanyagolható.

(forrás: gyogyhirek.hu)

a természetes megoldás!

Zúzódások, izom- és ínszalag húzódások, rándulások és ízületi fájdalmak külsőleges kezelésére alkalmazható.Hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják. Különböző zárt baleseti és sportsérülések, ínhüvelygyulladás, ízületi és helyi bőrgyulladások, visszérgyulladás kezelésére alkalmazható készítmény. Hatóanyagai gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, fertőtlenítő és regeneráló hatásúak.A Fekete nadálytő hatóanyagának köszönhetően regenerálja a szöveteket, így gyorsítva a gyógyulási folyamatokat. Alkalmas külsőleg bemasszírozva fekélyekre, zúzódásokra, véraláfutásokra, visszérgyulladásokra.

A Fekete nadálytőt gyakran használják véraláfutás – vérömleny, valamint zúzódások kezelésére. Mivel hatóanyagainak köszönhetően gyulladáscsökkentő és egyben regeneráló hatással is rendelkezik, ezért kiválóan gyorsítja a sérülések és zúzódások gyógyulását. Külsőleg bemasszírozva alkalmazzák fekélyekre, zúzódásokra, véraláfutásokra és visszérgyulladásokra.

Használata: A fájdalmas területet naponta háromszor, borsónyi mennyiséggel bemasszírozni.

FONTOS!
Nyílt sebbe ne kenjük! Várandós kismamáknak tilos az alkalmazása!

Megtekintem a webáruházban