+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

A rosacea természetes kezelése bőrmegújítással

A rosacea a bőr egyik legkellemetlenebb krónikus betegsége, mely igen sok embernél előfordul. A leggyakrabban az arcunkat, pontosabban a homlokunkat, az orrunkat, az állunkat és az orcánkat érinti – általában szimmetrikusan. A tünetek erősségét az külső hatások, bizonyos ételek, italok fogyasztása befolyásolják, de rendszeres, szakszerű kozmetikai kezeléssel a tünetek kordában tarthatóak.

Annak ellenére, hogy ennyire elterjedt a rosacea, sajnos a mai napig nem derült fény pontos kiváltó okaira. Ettől függetlenül számos kezelési módja van, melyekkel enyhíteni tudunk a bőrünkön megjelenő tartós bőrpíren, a seprűvénákon, a bőrérzékenységen és a pattanásszerű göböcskéken egyaránt.

 A rosacea elsősorban a nőket érintő bőrbetegség. A bőrpírral, égő érzéssel, olykor viszketéssel járó tünetek gyakran a menopauza időszakában jelentkeznek először.

Rosacás tüneteket tapasztalva mielőbb érdemes szakorvoshoz fordulni, hogy a tünetek mögött álló kórkép mielőbb felismerésre kerüljön. Egyéb kórképek is okozhatnak az arcbőrön hasonló elváltozásokat (pattanások, bőrgyulladások, gyógyszerkiütések, autoimmun kórképek), és a megfelelő terápia kiválasztásához elengedhetetlen a probléma pontos feltárása.

A kezeletlen rosaceás bőr egyrészt csípő, égető, kellemetlen érzéssel járhat, illetve komoly lelki terhet is ró az érintettekre a problémás arcbőr. 

Rosacea oka:

A rosaceás bőr kialakulásának az okát a mai napig nem ismerjük pontosan, de számos tényező állhat tünetei hátterében. Ezek lehetnek:

  • örökletes tényezők,
  • gyomor-bél rendszeri betegségek,
  • vérnyomás-ingadozás,
  • nőknél klimax idején a petefészek hormontermelésének egyenetlenségei,
  • kimelegedést, értágulatot előidéző faktorok (pl. alkohol, kávé, forró ételek, erős fűszerek fogyasztása)
  • feltételezett bakterális háttér, bőrflóra felborulása (pl bőratka)

Rosacea tünete

A tünetek főleg a középkorban kezdődnek és először váltakoznak a tünetmentes időszakok és a tünetek fellángolásával.

Tünetek, melyek az arcon jelentkeznek:

  • vörös, livid bőrön hólyagok megjelenése
  • fokozott faggyútermelődés
  • pattanás kialakulása

Anti-rosacea krém

A bőr mélyebb rétegeiben lévő hajszálerek regenerációját stimulálhatja. Ez a gyógynövény-kivonatokban különösen gazdag, lágy krém mindennapi alkalmazása során tökéletes ápolást és védelmet nyújthat az érzékeny, allergiára hajlamos és értágulatos bőrök számára.

Szinergetikus hatásukkal erősíthetik az érfalakat, enyhíthetik a bőrpírt, javíthatja a keringést, csökkentheti a bőr érzékenységét.

Kötőszövet-erősítő, kollagén-képződést serkentő. Az ápolt bőrfelület egyenletes és selymesen hidratált lesz, visszanyeri eredeti színét és szöveti állapotát. A hajszáleres bevérzések, gyulladásos folyamatok következtében kialakult hámszöveti elváltozások gyors felszívódását segítheti elő.