+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

Bodorrózsa a koronavírus ellen

A népi gyógyászat története egészen régre visszanyúlik és a mai napig jelen vannak az életünkben. Minden családban van egy, vagy akár több jól bevált gyógynövény, mely segít kihúzni minket a megfázásos, influenzás betegségekből. A következő sorokban a bodorrózsáról lesz szó, mely a 2021-es év egyik legnépszerűbb gyógynövénye lesz hatásos virusölő képessége miatt.

Az új koronavírus megjelenésével mindenki élete kicsit felfordulni látszik, járványügyi szabályokat kell betartanunk annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk a koronavírus okozta megbetegedések számát. A szájmaszkok viselete, valamint a rendszeres kézfertőtlenítés és kézmosás akár életeket is menthet. Azonban egy új magyar felfedezésnek köszönhetően a bodorrózsa fontos szerepet tölthet be a koronavírus elleni védekezésben. 

Jótékony hatásai

Az elsősorban Görögországban őshonos bodorrózsa egy igazán sokoldalú növény, amelynek története egészen a Kre. 4. századik nyúlik vissza. A történethez pedig egy görög legenda kapcsolódik, miszerint az olimposzi istenek ennek a gyógyító- és szépítőszerként is ismert növénynek, a különböző növényeknek a gyógyító erővel való felruházása során, dupla áldást adtak. Vagyis úgy tartják, hogy ennek a dupla áldásnak köszönheti a bodorrózsa sokoldalú, kiterjedt gyógyhatásait. De melyek ezek a nagyszerű hatások? A következőkben pontokba szedve ismerhetjük meg a bodorrózsa tulajdonságait:

  • erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik
  • gazdag polifenolokban és flavonoidokban
  • kiváló antibakteriális és antivirális hatású
  • leküzdi a gombákat, baktériumokat és a vírusokat
  • kiváló gyulladásgátló
  • képes csökkenteni a viszkető érzést
  • csillapítja a köhögést
  • hatékony nyákoldó és hurutoldó

A bodorrózsa ezen hatásainak köszönhetően hatékonyan alkalmazható a megfázásos, influenzás időszakban. Segítségével csökkenthető a köhögés, valamint nyákoldó hatásának köszönhetően a hörghurut során is hatásosan lép fel. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően pedig hatékony immunerősítő termék, amely elengedhetetlen, hogy egészségünket megőrizhessük. Az immunrendszer folyamatos támogatása fontos és nélkülözhetetlen betegségek megelőzéséhez, így a jelen helyzetben is. Fontos a megfelelő mennyiségű vitamin pótlása, egy kiegyensúlyozott étrend követése, valamint a rendszeres sport is.