+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

Gyógynövények Németországban: Egyre nagyobb teret hódítanak 2023-ban

Németország hosszú és gazdag hagyományokkal rendelkezik a gyógynövények használatában az egészségmegőrzés és a betegségek kezelése terén. A németek régóta ismerik és alkalmazzák a természetes gyógymódokat, és a gyógynövények különösen fontos szerepet játszanak az ország egészségügyi kultúrájában. Ez a tanulmány a gyógynövényterápia németországi használatára vonatkozóan nyújt betekintést.

Háttér

A gyógynövényterápia, mint a kiegészítő és alternatív gyógyászat egyik elemeAz emberiség évezredek óta használja a gyógynövényeket az egészségügyi problémák kezelésére és a jól-lét javítására. A gyógynövényeknek az orvoslásban és a mindennapi életben is számos alkalmazása van, világszerte egyre nagyobb teret nyer.

Módszerek

Kvalitatív módszertani megközelítéssel hat fókuszcsoportot vizsgáltak, összesen 46 embert kérdezte meg. Két csoportban fiatal, középkorú és idősebb résztvevőkkel. A kutatás során a válaszokat hangrögzítettés és szó szerinti átírást követően az adatokat kvalitatív tartalomelemzéssel elemezték.

Eredmények

Megállapították, hogy a már kialakult betegségek kezelése volt a leggyakrabban említett cél a gyógynövényterápia használatában minden korcsoportban. A betegségek megelőzését és az egészségmegőrzést összességében ritkábban említették, de az idősek számára fontos volt. A természetes gyógymódokról szóló beszélgetések vagy az enyhe/közepes betegségekhez kapcsolódtak, vagy pedig arról, hogy első körben a természetes gyógymódokat válasszák és aztán fordulnak csak a hagyományos orvosláshoz. A hagyományos kezeléssel való elégedetlenség, a múltbeli jó tapasztalatok, a gyógynövényes gyógymóddal kapcsolatos pozitív szempontok, valamint a családi hagyományok voltak a leggyakrabban említett okok, amelyek miatt a természetes gyógymódot részesítették előnyben kezelésként.

A gyógynövények nagy teret hódítanak Németországban
A gyógynövények nagy teret hódítottak Németországban

Következtetések

Úgy tűnt, hogy az idősebb korosztály jobban tisztában van az egészséggel kapcsolatos kérdésekkel – általában több gyógyszert használnak, mint a fiatalabbak. Tekintettel arra a megállapításra, hogy a hagyományos orvoslással való elégedetlenség volt a legfontosabb oka annak, hogy a természetes gyógymódokat előnyben részesítik, a gyógynövényeknek és a természetes gyógymódoknak fontos szerepe van az egészségügyben. Fontos kiemelni azonban, hogy az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés terén még mindig nincs meg a kellő tudatosság.

(Forrás: biomedcentral.com)