+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

Így óvd meg otthonodat a vírusok elől

1. Megelőzés

A megelőzés rendkívül fontos a vírusfertőzések esetében, hiszen egy vírusos megbetegedés kezelése nehéz és hosszadalmas folyamat lehet. Ha az otthonunkról van szó kiemelt fontosságú a megfelelő fertőtlenítés, amely segítségével felvehetjük a harcot a kórokózók és vírusok ellen.

2. Fertőtlenítés

Fontos, hogy a gyakran használt és érintett felületekről eltávolítsuk a kórokozókat, egy hatékony fertőtlenítőszer, például nátrium-hipoklorit segítségével, melyet a CDC (Centers for Disease Control and Prevention – Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) és a WHO (Világegészségügyi Szervezet) is ajánl*. Ide sorolhatók a csapok, a WC, az asztalok, a konyhai és fürdőszobai felületek, a kilincsek, a padlók, a mobil telefonok, a számítógépek, a billentyűzet és az egér.

https://www.who.int/health-topics/coronavirus

3. Megfigyelés

Kövessük figyelemmel családtagjaink egészségi állapotát és, ha a CDC által kommunikált* tüneteket tapasztalunk rajtuk, mint az orrfolyás, fejfájás, köhögés, torokfájás, láz vagy rossz közérzet, azonnal forduljunk orvoshoz.

4. Kézfertőtlenítés

Hasznos lehet, ha van nálunk kézfertőtlenítő amikor úton vagyunk, lehetőleg olyan, aminek magas az alkoholtartalma (minimum 69%). Figyeljünk, hogy a családtagok is megfelelően használják, ha olyan felületekkel érintkeznek, amit sokan használnak, mint például az ajtókilincsek, nyilvános WC-k vagy az éttermekben lévő étlapok.

5. Kézmosás

A szappanos, és lehetőleg meleg vizes kézmosás rendkívül fontos, erre hívjuk fel családtagjaink figyelmét is. A szappanos kézmosás elengedhetetlen mosdóhasználat előtt és után, étkezések előtt és után, illetve, ha kintről érkezünk. A legalább 1 percen át tartó kézmosás már rendkívül hatékony lehet. Ha a családból bárki megbetegedne, kerüljük a közös törölköző, fogkefe és evőeszköz használatát, illetve a ruhákat is külön mossuk leglább 60ºC fokon, hogy elkerüljük a vírusok továbbadását otthonunkban.

a természetes megoldás!

6. Elővigyázatosság

Fontos, hogy ebben az időszakban a használt papírzsebkendőket egyenesen egy szemeteszsákkal bélelt szemetesbe dobjuk ki, a WC-t megfelelően takarítsuk és fertőtlenítsük és győződjünk meg arról is, hogy a WC papír megfelelően le legyen húzva. Egy tüsszentés során a kórokozók akár 3 méterre is eljuthatnak, ezzel nemkívánt fertőzéseket okozva másoknak. Ezért rendkívül fontos, hogy tüsszentéskor vagy köhögéskor megfelelően takarjuk el a szánkat egy papírzsebkendővel, majd ezt követően mossunk kezet.

7. A higinénia fontosságának megosztása

Segíthet, ha megosztjuk minden ismerősünkkel azokat az apró lépéseket, melyeket ők is megtehetnek otthonuk biztonságáért, hiszen a vírusok terjedését csak közösségi összefogással állíthatjuk meg.

  • Bővebb információk a témában közvetlenül az Egészségügyi Világszervezet (www.who.int) honlapján olvashatók, akik globálisan azért dolgoznak, hogy megállítsák a vírusok terjedését. A megelőzés a legjobb módja annak, hogy megvédjük a családunkat, a fenti tanácsok megfogadásával már sokat tehetünk ezért.