+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

Szívkímélő testmozgás – mindent az egészségért!

A legtöbben úgy gondolhatják, hogy szív- és érrendszeri problémák mellett minél kevesebbet kell mozogni, hiszen az csak terhelést jelent a szervezet számára. Valójában azonban minden mozgás hasznos, de fontos, hogy megfelelő gyakorlatokat végezzünk.

A vérnyomás szintjét, a vérkeringést, a szív és az érrendszer egészségét számos életmódbeli tényező képes befolyásolni. Bár a genetikai hajlam is szerepet játszik, a szívbetegség kockázata tudatos életmódváltással csökkenthető.

A szívbarát étrend mellett a rendszeres mozgás is hozzájárul a szív egészségének védelméhez, ám a megfelelő, veszélytelen mozgásformákat megtalálni nem minden esetben könnyű.

KERÉKPÁROZÁS
A kerékpározás nemcsak kellemes időtöltés, de a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkenti, valamint erősít, növeli az állóképességet.

ÚSZÁS
Akár uszodában, akár szabad vízben végzik, az úszás a legjobb sportok közé tartozik, hiszen kíméli az ízületeket, mégis karbantartja a szívet, és a túlsúly csökkentésében is hasznos.

TÚRÁZÁS
A hegyi túrázás remek program a hétvégékre, amely ráadásul a kardiovaszkuláris egészségnek is kedvez, erősíti az izmokat, és megnyugtat a stresszes napok után.

TENISZ
Az ütős sportok, mint a tenisz is bizonyítottan segítenek megelőzni a kardiovaszkuláris problémákat. Aerob mozgás az izmokat oxigénnel látja el, de már kialakult szívbetegséggel óvatosabban kell végezni.

JÓGA
Az alacsonyabb intenzitású Hatha-jóga kímélő izometrikus mozgásforma, támogatja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, rugalmasabbá tesz, kímélően segíti az izmok oxigénellátását és a relaxációt.

PILATES
A valamivel intenzívebb, dinamikus mozgások kedvelőinek remek alternatíva lehet a pilates, amely ugyancsak kímélően javítja a kondíciót, hirtelen, nagy terhelés nélkül edzi a szívet.

ELLIPTIKUS TRÉNER
Az elliptikus tréner jól átmozgatja a testet, erősíti a szívet és az érrendszert, miközben kíméli az ízületeket, ezért akár idősebb korban is javasolt a mozgásforma.

FUTÁS
A futás intenzívebb aerob mozgás, ezért szívbetegséggel élőknek körültekintően kell végezni, fontos a fokozatosság, túl magas pulzus esetén pedig a pihenés. Egy kis kocogás mégis jó ötlet, hiszen jól edzi a keringési rendszert.

SÚLYZÓS EDZÉS
A súlyzós edzések növelik az állóképességet, erősítik az izomzatot és a kardiovaszkuláris rendszert. Kialakult szívbetegség, magas vérnyomás esetén csak kis súllyal végezd!