Arquebusade Elixir – Svájci gyógynövényes elixír

? 15.000,-Ft felett ?

?  Ingyenes szállítás  ? 

10 éve együtt❤️köszönjük a bizalmat!

10% kedvezmény a ‘marti10’ kuponkóddal!

100%-ban magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Ősi gyógyír bőrproblémákra és testi fájdalmakra, amely évszázadokon keresztül felbecsülhetetlen értéket jelentett.

18 900 Ft

Cikkszám: 630000Ft/liter Kategóriák: ,

Ősi svájci receptúra

Az 1500-as évek óta emberek százezreinek életét könnyítette meg az ARQUEBUSADE ELIXIR svájci gyógyvíz.

Az Arquebusade vizet a 16. században az élet elixírjének is nevezték, amely sokszor mentette meg a sérült katonák életét, később pedig a királyi udvarban még az udvarhölgyek is előszeretettel használták bőrük ápolására ezt a 100%-ig természetes gyógynövénykivonatot.

Az Arquebusade vizet sokan kincsként tartották a szekrényeikben, ami baj esetén azonnal kéznél volt.

Ez az elixír a XVI. század óta a francia seregek katonai orvosságok listáján is szerepelt, és XIV. Lajos, azaz a Napkirály patikusa is használta. Az elixír receptjét az 1790-es években két lausanne-i patikus örökítette tovább az utókor számára.

A 24 gyógynövény keverékéből álló ARQUEBUSADE ELIXIR nem egyszer bizonyított az évszázadok során.

• ránctalanító krém helyett bőrfiatalításra
• dezodor helyett a kellemetlen szagok megelőzésére
• kézfertőtlenítő helyett a kéz tisztítására
• sebfertőtlenítő folyadék helyett a sebek tisztítására
• hajszesz helyett hajápolásra
• szájvíz helyett aftára és szájfertőtlenítésre
• gomba elleni krémek helyett lábgombára, körömgombára
• lábizzadás elleni spray helyett a kellemetlen lábszag megelőzésére
• szemölcs elleni krém helyett a bőr helyreállítására
• bőrnyugtató krém helyett napégésre, rovarcsípésre
• arctisztító tonik helyett a bőr pórusainak tisztítására

I. Ferenc francia király az 1500-as évek elején utasítást adott szerzeteseknek, hogy készítsenek hatékony gyógynövénykivonatot a katonák számára az arquebusade puska (nehézpuska, muskéta) által okozott lőtt sebek gyógyítására.

Az elixírt a középkori puskalövésről (coup d’arquebuse) nevezték el: Eau vulnéraire d’Arquebusade azaz az Arquebusade puskalövés sebforrasztó vize névre keresztelték. Az elixír, melyet a St-Antoine monostorban (Vercors) élt szerzetesek készítettek végül el, hatékony megoldást jelentett.

Az elixír a XVI. században a francia seregek katonai orvosságok listáján is szerepelt, és XIV. Lajos, azaz a Napkirály patikusa is használta. Akkoriban az Arquebusade vizet sokan kincsként tartották a szekrényeikben, ami baj esetén azonnal kéznél volt. Ez ma sincs másként, hiszen az Arquebusade víz nem tűnt el és nem is merült feledésbe az évszázadok folyamán. Az Arquebusade víz eredeti receptjét az 1790-es években két lausanne-i patikus örökítette tovább az utókor számára.

Az évszázadok során írásos dokumentumok, levelezések, eredeti számlák maradtak fent az eredeti Arquebusade vízről. Ma az ősi hagyományokhoz hűen, egy svájci manufaktúra készíti az 1600-as években leírt eredeti recept alapján az eredeti Arquebusade Elixirt – pontosan olyan nagy gonddal és hozzáértéssel, mint ahogyan azt tették az 1500-as évek elején élt francia szerzetesek: az Alpokban őshonos gyógynövényeket közvetlenül a leszedés után még frissen feldolgozzák.

Az eredeti Arquebusade Elixir az alábbi gyógynövények kivonatait tartalmazza koncentrált formában:

apróbojtorján, betonikafű, borsmenta, cickafarkfű, csomós görvélyfű, édeskömény, ezerjófű, ezüstös hölgymál, fehér üröm, fekete nadálytő, fekete üröm, gombaernyő, izsóp, kamilla, körömvirág, lándzsás útifű, orbáncfű, orvosi veronika, orvosi zsálya, réti margitvirág, százszorszép, szíveslevelű gubóvirág, varjúháj, vasfű

Az Arquebusade Elixir egy speciális desztillációs eljárással készül, így a gyógynövények kivonatán, valamint vízen és alkoholon kívül semmilyen más összetevőt nem tartalmaz. A gyógynövényekkel történő kezelések izopátiás hatásokkal rendelkeznek, ami annyit jelent, hogy nem a tüneteket nyomják el, hanem a testet és a bőrt táplálva segítik a gyógyulási folyamatokat, így a test bármely pontján sikeresen alkalmazhatók.

Tájékoztató kisfüzet letöltése: Itt