+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

Tuti tippek a sikeres fogyáshoz!

Manapság rengeteg anyag megtalálható az Interneten, melyek a fogyás kulcsát ígérik. Azonban, ha valaki kétségbeesetten kutat a tökéletes recept után, a tizenötödik ezzel foglalkozó oldal már inkább elbizonytalanítja, mintsem buzdítaná a valós cselekedetre. Összeszedtük azokat a pontokat, melyek valóban feltételei a sikeres fogyásnak.

Azzal, hogy megnyitottad ezt a bejegyzést, már meg is tetted az első lépést a kívánt testsúly és forma eléréséhez! Igen, nagyon fontos, hogy mindennek utána nézz, azonban ne feledd – olvasással nem lehet fogyni! Azt javasoljuk, hogy miután végigolvastad ezt a bejegyzést, állj fel és menj el egy 15 perces sétára és gondold át az alábbi pontokat:

Miért kell fogynom? Valóban kell?
Ha csupán a BMI kalkulátor miatt gondolod azt, hogy felesleg van rajtad, akkor ne csüggedj! Minden ember testfelépítése, csontozata és összetétele más! Soha ne a kilókat, vagy a BMI pontszámokat nézd, hanem az esztétikumot és azt, hogy te hogyan látod és érzed magadat! A mérleg a fogyás során csupán egy támpontként használható – nyilván ha folyamatosan többet mutat, akkor valamit rosszul csinálsz, de sok esetben jobb, ha a diéta ideje alatt és amúgy is elrakjuk a szekrény mélyére. Ha mindenképp mérni szeretnéd a változást, használj mérőszalagot a mérleg helyett, hiszen sokkal jobban megmutatja a változást.

MOZOGJ! MOZOGJ! MOZOGJ!
Találd meg azt a mozgásformát, ami számodra a legjobb! Ha a vízben érzed magadat jól, akkor menj el úszni, ha a szabadban akkor túrázni! Próbálj magadnak egy olyan mozgásformát találni, ami nem teher és nem egy kötelező dologként éled meg, hanem élvezed is és akár a hobbid is lehet.

Állíts össze magadnak egy étrendet!
A táplálékbevitelt makrókra tudjuk bontani, melyek a következőek: fehérje, szénhidrát és zsír. Vizsgáld meg, hogy te miből viszel be túl sokat és azt csökkentsd le! Minden ember kalóriaszükséglete egyedi. Ha az alatti kalóriaszámot viszel be egy nap, akkor fogyni fogsz, ha a felett, akkor hízni. Ebbe nem szabad többet belelátni, ez így működik mióta világ a világ! 🙂 
Fontos, hogy diéta alatt is meg legyen a kellő táplálékbevitel és vitaminforrás! Ugyanis, ha ezt elmulasztod, lelassulhat az anyagcseréd és a diéta a továbbiakban mit sem ér, ráadásul szervezeted, immunrendszered is legyengülhet, ha egyszerre vonod meg tőle az eddig bevitt tápanyagmennyiséget és emeled meg a mozgásmennyiségedet!