+36 70 302 5161 | info@martibiopatika.hu

 15.000.,-Ft felett díjmentes szállítás

 

Ügyfélszolgálat

+36 70 302 5161

10 éve együtt ❤️ Köszönjük a bizalmat!

Várjuk együtt a tavaszt!

Hamarosan beköszönt a tavasz, mely nem csak szellemi, hanem testi feltöltődést is hozhat a számunkra! Összegyűjtöttünk pár pontot, melyek igazán jótékony hatással lehetnek ránk!

Habár az idő még hűvös, de a nappalok már hosszabbak, és minden nap közelebb vagyunk hozzá, hogy feléledjen a természet téli dermedtségből. Ez a változás az emberekre is vonatkozik, hiszen könnyebben öltözhetünk, többet mozoghatunk a szabadban, felfrissíthetjük az otthonunkat és egészségesebben étkezhetünk.

A tavasz eljövetelét sokan az újjászületéssel kötik egybe. Ez nem csak a természetre igaz, hanem az emberi szervezetre is. Ilyenkor megváltozik az időjárás, több a napsütés, hosszabbak a nappalok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak.

Ezeknek a természeti változásnak köszönhetően az embernek is több energiája és nagyobb életkedve lesz. Igen ám, de vigyázni kell, ne pörgessük túlságosan fel magunkat, mert ilyenkor az emberi szervezetet könnyen túlterhelhetjük és a hirtelen felpörgés a télen kifáradt, leharcolt és vitaminhiányos szervezetünkre komoly megterhelést jelenthet. Ezért is van az, hogy tavasszal sokan lebetegednek. Figyeljünk arra, hogy töltsük fel a kiürült vitaminraktárainkat. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy menjünk el gyorsan a gyógyszertárba és vásároljuk meg a legdrágább vitaminokat. Első lépésként próbáljunk meg olyan zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amelyeknek nagy a vitamintartalma, igyunk elegendő folyadékot és a fényterápia (D vitamin) is nagyon hasznos, hogy “feltuningolja” az immunrendszerünket.

Ragyogó nap

Amellett, hogy több időt töltünk a szabadban, ami kiválóan szolgálja a hangulatunk természetes javulását. Ugyanakkor a tavaszi fáradtság is hatással van ránk, amiről egy perce sem szabad megfeledkezni.

Friss levegő

Melegebb időben gyakrabban tudunk szellőztetni, vagy hagyhatjuk nyitva huzamosabb ideig az ablakokat. A napsütés és a tiszta tavaszi tiszta levegő átjárja és egészségesebbé teszi az otthonunkat. A napsugarakkal érkező ultraibolyasugárzás fertőtlenítő hatású, így minél több direkt napfényt engedünk be, annál egészségesebbé válik a leggyakrabban használt környezetünk is. Ráadásul a jobb időben nagyobb kedvvel állhatunk neki a lakás és a ház rendbe szedésének. Ennek pedig nem elhanyagolható egészségi hatásai vannak, a szükségesképpen megjelenő fizikai munka miatt. Egy 75 kilós felnőtt 133 kalóriát égethet el félórás intenzív ház körüli munkával.

Egészségesebb étkezés

A tavasz véget vet a téli diétának, s lassanként bevonulnak a mindennapi étkezésekbe a friss zöldségek. Azaz az egészségesebb életmód egy újabb eleme jelenik meg, hiszen a több mozgás mellett olyan tápanyagokhoz jut a szervezetünk, amelyeket jobban tud hasznosítani, s kevesebb kellemetlen mellékhatást okoznak, s nem töltik tovább feleslegesen a zsírraktárakat. Azaz a tavasz jó időszak a “versenysúly” helyreállítására, vagy legalább is az irányába tett lépésekre. Mivel a téli hónapokban egyre erősebb a sóvárgás a friss élelmiszerek iránt, ez a hatás segíti az egészségesebb életvitelre való átállást.

Le a kilókkal

A tél túl hideg és a nyár túl meleg ahhoz, hogy megmozgassuk magunkat a természetben. A tavasz viszont ideális a szabadtéri testmozgásra, amely az Environmental Science and Technology folyóiratban közölt tanulmány szerint lényegesen jobb hatásfokkal javítja a mentális és fizikai állapotunkat, mint a télen teremben végzett gyakorlatok. Mindegy, hogy a vacsora után teszünk sétát a párunkkal, vagy kora reggel futunk, esetleg focizunk egyet a haverokkal az enyhe hőmérséklet mindenképpen segíteni fog.

Minden sejtünk megújulásra vágyik, vitaminraktáraink kiürültek, pluszkilók rakódtak ránk, bőrünk fakóbb, testünk-lelkünk erőtlenebb. Itt az ideje, hogy felrázzuk a szervezetünket, újra szépek, üdék és egészségesek legyünk.

Viszlát bőrpanaszok

Ha télen szabadtéri sportolásra vágyunk, mindig felmerül, hogy a bőrünk (különösen az arcunk) mennyire sínyli majd meg, ha kimerészkedünk a fagyba. Sokakat már ennek gondolata is távol tartja a tréningruha felöltésétől. De most már nem kell a kicserepesedő száj, a kisebesedő orr vagy esetleg a hidegallergiásfoltok miatt aggódni. Feleslegesek a hidratáló kezelések is. Igaz ezek helyét átveszik a napvédő krémezések, amelyek ha sokat tartózkodunk a szabadban, mindenképpen szükségesek.